En av de kostigare rätterna för en köttis att förstå, men vart är proteinet?! Sjukt mättande och fruktansvärt god rätt som skulle vara mitt go-to om man skulle få välja en rätt att äta resten av livet.
Ingredienser till jordnötssåsen:
1 dl Crunchy jordnötssås (Ibland slänger jag i lite mer för extra jordnötssmak)
1/2 dl Soya
3 msk Äppelcidervinäger
2 msk Agavesirap (Går att ersätta med annat sött som t.ex. honung eller ljus sirap)
1 tsk riven Ingefära
2 klyftor Vitlök
1/2 msk Chili flakes (Går att ha i mer för mer sting)
2 msk Vatten
Ris och topping:
2 ½ dl Ris
1st Purjolök
Jordnötter
Rostade grönsaker:
2 Sötpotatisar
2 Paprikor
Kummin
Havssalt/Vanligt salt
Olivolja
1. Värm upp ugnen till 225 grader.
2. Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen och låt den stå i kylskåpet till servering.
3. Skär sötpotatisen i lagom stora kuber, ca 2x2x2cm.
4. Lägg sötpotatis på en plåt mitt i ugnen och krydda med kummin och havssalt. Låt potatisen vara inne i ca 35 minuter och vänd på potatisen efter halva tiden.
5. Koka upp riset.
6. Grovhacka paprikan och lägg på en plåt tillsammans med havssalt. Placera plåten med paprikan långt upp och låt stå i ca 20 minuter, gör som med potatisen och vänd på paprikan efter halva tiden.
7. Hacka purjolöken i ca ½ cm breda medaljonger.
8. Lägg upp riset, sötpotatisen, paprika, jordnötssås, purjolök och toppa av med jordnötter.
Bon Appétit :D
Kommentera