Vegogräddsås som passar utmärkt till olika typer av bullar (Obs ej kanelbullar ;) ). Egentligen bara ett standardrecept på gräddsås som gjorts om till veganska alternativ. Går att ha i lite maisena (den gula ska vara vegansk) utblandat med vatten för att få en "gräddigare" konsistens, gillar min lite "simmigare" så hoppar över det :)
Ingredienser:
3 dl Växtgrädde
1 st Svampbuljongtärning
1 msk Soja
1/2 tsk Svartpeppar
~1/2 tsk Vitpeppar
2 msk Rårörda lingon / Lingonsylt
Tillagning:
1. Slå i valfri växtgrädde och värm upp.
2. När vaxtgrädden är varm lägg i en svampbuljongtärning och sojan.
3. Häll i de rårörda lingonen, svartpeppar och vitpeppar.
4. Smaka av om ni känner att ni vill ha i mer kryddor, brukar lägga till lite extra lingon för en godare smak :)
Kommentera