Tjenare! Här kommer ett recept på tre olika seitankorvar. Går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar men här kommer tre som blev riktigt bra. Tänkte göra en tomat och basilika korv men blev med souvlakikrydda istället, går att ersätta souvlakikryddan med basilika för ett bra resultat.  OBS! Svartpepparkorven blev något stark men jag gillar den :D. Jag har märkt att den konsistens jag vill ha på korven fås (enligt eget tycke) genom att ångkoka korven i aluminiumfolie, ska även senare försöka mig på att testa göra det i ugnen i alumiunium för att se om det funkar lika bra.
 
Ingredienser svartpepparkorv:
1dl Vetegluten
~1dl Vatten utspädd med en halv grönsaksbuljongtärning
1msk Bjäst
½msk Lökpulver
½msk Vitlökspulver
½msk Svartpeppar
En skvätt agavesirap
 
Ingredienser Chili/Paprika korv:
1dl Vetegluten
~1dl Vatten utspädd med en halv grönsaksbuljongtärning
1 Röd chili
1msk Bjäst
1msk Paprika
En skvätt agavesirap
 
Ingredienser Tomat/"Basilika" korv:
1dl Vetegluten
1msk Bjäst
~1dl Vatten utspädd med en halv grönsaksbuljongtärning
1msk Tomatpuré
1msk Souvlakikrydda
En skvätt agavesirap
 
Tillagning:
1. Blanda de blöta och de torra ingredienserna för de olika korvarna i olika bunkar.
2. Häll över de blöta ingredienserna till de torra och arbeta ihop med valfritt köksverktyg tills ingredienserna är ihopblandade. När de är ihopblandade är det dags att arbeta ihop degen med händerna. Vi vill inte att seitanet ska bli för segt när det är klart så arbeta inte för länge, ~1 minut. 
3. När du bearbetat seitanet forma det som en korv och låt det vila ~10-15 minuter.
4. Koka upp vatten.
5. Rulla in seitanet i aluminiumfolie, inte för hårt då det sväller något, så att så lite vätska som möjligt tränger in.
6. Låt korvarna ångkoka i ca 30-35 minuter.
7. När korvarna är klara vira upp dem och låt dem svalna av, när de svalnat av ställ in dem i kylskåpet.
8. Servera korvarna som smarrigt tilltugg eller på frukostmackan. Funkar också att steka på dem i småbitar till diverse maträtter eller göra dem något mindre och käka med tunnbröd/korvbröd .
 
Bon Appétit!
 
 

Kommentera

Publiceras ej